Dal indian
PrinteazaDal indian din: linte, ceapa, apa, ulei, curcuma, boia, piper, sare, fulgi de chili, patrunjel sau coriandru.
- 250 g linte roşie
- 1 ceapă
- 500 ml apă sau supă de pui
- 2-3 linguri ulei de măsline
- 1 linguriţă pudră curcuma
- 1 linguriţă boia afumată
- piper mozaic
- sare
- fulgi de chili
- pătrunjel sau coriandru
Mod de preparare:
Se toacă ceapa mărunt şi se pune la călit în ulei de măsline, apoi se adaugă piper proaspăt măcinat, sare, pudră de curcuma şi boia afumată.
Se spală lintea şi se pune peste ceapa călită, apoi se adaugă apă sau supă de pui şi se lasă la fiert circa 30 de minute.
După ce a fiert, dal-ul se serveşte cu lipii calde, cu frunze de pătrunjel şi fulgi de chili, pentru cei care preferă aromele mai picante.
Pofta buna!