Curry vegetarian cu ghimbir

Printeaza

Curry vegetarian cu ghimbir din: ceapa, turmeric, ghimbir, usuroi, ulei, seminte de mustar, frunze de curry, pudra de curry, cuisoare, ardei iute, fasole verde, garam masala, coriandru.

Ingrediente:Curry vegetarian cu ghimbir

  • 1 ceapa mica, tocata mare
  • 1/4 lingurita de turmeric
  • 1 bucata mare de ghimbir, curatat de coaja si tocat mare
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • 2 lingurite de seminte de mustar
  • 5 frunze proaspete de curry
  • 1 lingura pudra de curry
  • 4 cuisoare
  • 1 ardei rosu iute, intreg si uscat
  • 300 g fasole verde, curata si feliata
  • 1 lingurita de garam masala
  • 1 mana de coriandru proaspat

 

Mod de preparare:

Intr-un blender, omogenizează ceapa, turmericul, ghimbirul, usturoiul şi 1 lingură de ulei, împreună cu un vârf mare de sare. Incinge restul de ulei într-o cratiţă adâncă.

Adaugă seminţele de muştar şl frunzele de curry şi găteşte-le până încep să trosnească, apoi pune pasta de ceapă preparată anterior şi găteşte-o până devine lipicioasă.

Incorporează pudra de curry, apoi toarnă laptele de cocos. Adaugă cuişoarele, scorţişoara şi ardeiul iute şi adu totul la punctul de fierbere. Pune fasolea verde şi fierbe-o 15 minute sau până când se frăgezeşte.

Stoarce zeama de lime în mâncare, adaugă garam maşala, ia tigaia de pe foc şi încorporează coriandrul.

Serveşte cu lipii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.