Curry vegetarian cu ghimbir
PrinteazaCurry vegetarian cu ghimbir din: ceapa, turmeric, ghimbir, usuroi, ulei, seminte de mustar, frunze de curry, pudra de curry, cuisoare, ardei iute, fasole verde, garam masala, coriandru.
- 1 ceapa mica, tocata mare
- 1/4 lingurita de turmeric
- 1 bucata mare de ghimbir, curatat de coaja si tocat mare
- 4 catei de usturoi
- 2 linguri de ulei
- 2 lingurite de seminte de mustar
- 5 frunze proaspete de curry
- 1 lingura pudra de curry
- 4 cuisoare
- 1 ardei rosu iute, intreg si uscat
- 300 g fasole verde, curata si feliata
- 1 lingurita de garam masala
- 1 mana de coriandru proaspat
Mod de preparare:
Intr-un blender, omogenizează ceapa, turmericul, ghimbirul, usturoiul şi 1 lingură de ulei, împreună cu un vârf mare de sare. Incinge restul de ulei într-o cratiţă adâncă.
Adaugă seminţele de muştar şl frunzele de curry şi găteşte-le până încep să trosnească, apoi pune pasta de ceapă preparată anterior şi găteşte-o până devine lipicioasă.
Incorporează pudra de curry, apoi toarnă laptele de cocos. Adaugă cuişoarele, scorţişoara şi ardeiul iute şi adu totul la punctul de fierbere. Pune fasolea verde şi fierbe-o 15 minute sau până când se frăgezeşte.
Stoarce zeama de lime în mâncare, adaugă garam maşala, ia tigaia de pe foc şi încorporează coriandrul.
Serveşte cu lipii.
Pofta buna!