Sos curry cu ghimbir si curcuma

Printeaza

Sos curry cu ghimbir si curcuma din: ulei, ceapă, usturoi, rădăcină de ghimbir (pudră de ghimbir), de cardamon, ardei iute, pudră de curcuma, pudră de comino, pudră de coriandru, piure de roşii.

Ingrediente:Sos curry cu ghimbir si curcuma

  • 3 linguri ulei
  • 1 ceapă tocată
  • 4 căţei usturoi
  • 4 cm rădăcină de ghimbir (1 linguriţă cu vârf de pudră de ghimbir)
  • 1/2 linguriţă de cardamon pisat
  • 1/2 ardei iute
  • 1/2 linguriţă pudră de curcuma
  • 1/2 linguriţa pudră de comino,
  • 1/2 linguriţă pudră de coriandru
  • 5 linguri piure gros de roşii

Mod de preparare:

Se pune uleiul într-o crăticioară cu fundul gros, pe foc mic, şi se adaugă ceapa şi usturoiul. Când ceapa devine sticloasă, se scade focul la minim, se adaugă ardeiul iute, tocat, ghimbirul ras (pudra de ghimbir) şi restul de mirodenii.

Se âmestecă bine, se adaugă piureul de roşii şi 3-4 de apă. Se amestecă din nou şi se continuă fierberea, la foc minim, timp de aproximativ 30-40 de minute, amestecând din timp in timp.

(La nevoie se mai adăuga câte un pic de apă, pentru că dacă sosul se arde gustul va deveni neplăcut.)

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Bun sosul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.