Cupcakes cu ciocolata si portocale

Printeaza

Cupcakes cu ciocolata si portocale din: faina, unt, oua, praf de copt, ciocolata, portocale, frisca.

Ingrediente:Cupcakes cu ciocolata si portocale

Pentru aluat:

  • 100 g ciocolata neagra
  •  200 g făină
  • 100 g unt
  • 3 ouă
  • 1/2 plic praf de copt
  • coaja de la două portocale
  • un praf sare

Pentru cremă:

  • 100 g ciocolată
  • 100 ml friscă lichidă

Pentru decor:

  • bombonele
  • felii de portocală

 

Mod de preparare:

Ciocolata se pune la robot şi se tine până se obtine o pudră.

Ouăle se mixează cu untul şi 150 g zahăr. Se adaugă făina, praful de copt, ciocolata pudră, sarea şi se amestecă cu lingura.

Cojile de portocale cu restul de zahăr şi 100 ml apă se lasă pe foc 15 minute. Se pun apoi în aluatul cu făină. Se toarnă aluatul în formele de brioşe unse cu unt, se coc 20 de minute si se lasă la răcit complet.

Pentru cremă, frişca se fierbe, se toarnă peste ciocolata ruptă şi se amestecă pentru a topi ciocolata. Se pune crema obtinută într-un poş. Se decorează fiecare brioşă.

Se ornează apoi cu bombonele si felii de portocală curătate de coajă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.