Creveti uriasi cu sos thailandez

Printeaza

Creveti uriasi cu sos thailandez din: usturoi, ghimbir, lemongrass, ardei iute, zahar, otet, sos de soia, ulei de susan, coriandru, creveti uriasi.

Ingrediente:Creveti uriasi cu sos thailandez

  • 3 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • 2 linguri ghimbir, răzuit
  • 1 codiţă de lemongrass, tocată
  • 1 ardei iute, tocat
  • 1 lingură zahăr
  • 2 linguri oţet de mere
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 linguriţă ulei de susan
  • 0 mână de frunze de coriandru, tocat
  • 24 bucăţi creveţi uriaşi, cu cochilii
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare grunjoasă
  • sferturi de lămâie pentru servit

 

Mod de preparare:

Pentru sos:

Intr-un bol mic combină usturoiul, ghimbirul, codiţa de lemongrass, chilii, oţetul, zahărul, uleiul de susan şi coriandrul cu 2 linguri de apă şi lasă deoparte.

Unge creveţii cu uleide măsline şi frige-i pe grătarul încins 3 minute pe fiecare parte, până când devin roz bombon.

Presară sare grunjoasă şi serveşte cu sferturi de lămâie şi sosul thailandez.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.