Crema de spanac cu nucsoara si smantana

Printeaza

Crema de spanac cu nucsoara si smantana din: unt, ceapa, faina, lapte integral, frunze de spanac, smantana si nucsoara.

Ingrediente:Crema_de_spanac_cu_nucsoara_si_smantana

  • 25 g unt
  • 1 ceapa mica, tocata marunt
  • 2 linguri de faina
  • 200 ml de lapte integral
  • 400 g frunze de spanac
  • 100 ml de smantana nefermentata (pentru frisca)
  • nucsoara, proaspat rasa

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte untul într-o cratiţă, se adaugă ceapa şi se lasă 5 minute până se înmoaie. Se adaugă făina şi se mai lasă pe foc 2 minute, apoi se adaugă laptele, încet amestecând continuu. După ce se încorporează tot laptele, se mai lasă pe foc 5 minute până când se îngroaşă sosul.

Intre timp se pune spanacul într-o strecurătoare mare. Se toarnă deasupra apă clocotită, până când se înmoaie toate frunzele (este posibil să torni apă fiartă de două ori). Se aşază spanacul pe un ştergar curat, se stoarce ca să nu mai rămână lichid, apoi se toacă grosier.

Se amestecă în cratiţă, împreună cu smântână; se încălzeşte puţin, apoi se rade deasupra nucşoară şi se asezonează cu sare şi piper.

Crema de spanac cu nucsoara si smantana

Crema_de_spanac_cu_nucsoara_si_smantana

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.