Cotlete de porc cu cimbru, lamaie si sos pesto

Printeaza

Cotlete de porc cu cimbru, lamaie si sos pesto din: cimbru proaspat, sare, piper, usturoi, coaja si zeama de lamaie, cotlete din două coaste din spate sau obişnuite, sos pesto.

Cotlete_de_porc_cu_cimbru_lamaie_si_sos_pesto

Ingrediente:

  • 1 mână de cimbru proaspat
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 1 căţel de usturoi
  • coaja şi zeama de la 1 lămâie
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 4 cotlete din două coaste din spate sau obişnuite
  • sos pesto

Mod de preparare:

Pisaţi sau tocaţi foarte fin cimbrul într-un mojar, împreună cu o linguriţă de sare. Apoi adăugaţi usturoiul, o linguriţă de piper negru şi pisaţi din nou, după care puneţi uleiul de măsline şi zeama şi coaja de lămâie şi amestecaţi.

Ungeţi cotletele cu acest amestec şi lăsaţi-le deoparte cel puţin 10 minute. Puneţi-le apoi pe un grătar fierbinte sau într-o tigaie încinsă. Faceţi în aşa fel încât să se facă bine pe ambele părţi şi să capete o nuanţă aurie, dar aveţi grijă să nu se ardă; dacă se colorează prea tare, daţi focul mai mic.

Ele se fac în aproximativ 8 minute la foc mediu, dar contează grosimea bucăţilor. Nu le faceţi prea tare, nu e necesar, pentru că nu veţi reuşi decât să uscaţi carnea. Lăsaţi cotletele deoparte câteva minute, apoi puneţi nişte sos pesto peste ele.

Serviţi-le cu o salată mixtă şi cu cartofi piure sau copţi în coajă. Nu uitaţi ca, înainte de a-i pune în cuptor, să-i frecaţi mai întâi cu ulei de măsline şi să-i treceţi prin sare de mare.

Cotlete de porc cu cimbru, lamaie si sos pesto

Cotlete_de_porc_cu_cimbru_lamaie_si_sos_pesto

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.