Conopida marinata

Printeaza

O reteta de conopida marinata: conopida, otet, gogosari, apa, sare, frunze de telina.

Ingrediente:Conopida_marinata

  • 10 kg conopidă
  • 2 l oţet
  • 5-6 kg gogoşari
  • apă
  • sare
  • frunze de ţelină

 

Mod de preparare:

Alegi conopida, o desfaci în bucheţele, o presari cu sare şi o pui într-un vas, apoi o laşi 1/2 de oră. O scoţi, o speli şi o laşi să se zvânte.

Pe aragaz, pui o oală cu apă la fiert, pe alt ochi fierbi într-o oală 2 l oţet cu 3 l apă şi puţină sare.

Când apa din primul vas dă într-un clocot, pui conopida, o laşi câteva minute, o scoţi şi o pui în cealaltă oală, în care fierbe apa cu oţetul.

Presari un pic de sare şi o laşi 10 minute. Cu o spumieră iei conopida şi o dai la răcit.

Procedezi astfel până termini conopida. Intre timp, cureţi gogoşarii, îi tai fâşii şi îi opăreşti în apa cu oţet. Speli şi usuci în cuptor borcane de 3 şi 5 kg.

Aşezi în fiecare borcan un strat de conopidă, unul de gogoşari până umpli borcan­ul.

După aceea torni apa cu oţet care s-a răcit un pic şi deasupra pui câteva frunze de ţelină.

Legi toate borcanele cu celofan, le înveleşti în pături şi le laşi până a doua zi, când le aşezi în cămară.

Conopida marinata

Conopida_marinata

Pofta buna!

 

 


Incoming search terms:

  • conopida marinata
  • conopida marinata reteta
  • cum se marineaza conopida
  • google

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.