Conopida gratinata cu sos Bechamel

Printeaza

Conopida gratinata cu sos Bechamel din: conopida, unt, faina, lapte, telemea, crema de branza cu verdeata, sare, piper, parmezan, cascaval.

Ingrediente:Conopida gratinata cu sos Bechamel

  • 1 conopidă potrivită
  • 150 g unt
  • 3 linguriţe făină
  • 400 ml lapte fierbinte
  • 150 g telemea de vacă
  • 150 g cremă brânză cu verdeaţă
  • sare
  • piper
  • nucşoară (opţional)
  • parmezan
  • caşcaval ras

 

Mod de preparare:

Cureţi conopida, o desfaci bucheţele şi o fierbi în apă cu sare câteva minute. O scoţi şi o pui la scurs într-o sită mare.

Intr-o crăticioară, topeşti untul şi stingi cu făină. Adaugi imediat laptele fierbinte şi amesteci bine cu telul. Când s-a îngroşat sosul, adaugi crema de brânză şi telemeaua dată prin râzătoare, amesteci compoziţia, adaugi sare, piper şi nucşoară, după gust.

Laşi câteva minute pe foc.

Tapetezi un vas termorezistent cu unt, cu parmezan şi cu o parte din sos, adaugi conopida, peste care torni restul de sos şi presari din abundenţă caşcaval ras. Dai la cuptorul preîncălzit până se rumeneşte frumos compoziţia.

Serveşti alături de un chec aperitiv din ficăţei de pui.

 

Conopida gratinata cu sos Bechamel

Conopida gratinata cu sos Bechamel

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.