Cocktail Kir Royale

Printeaza

Kir este un cocktail de vin, obţinut prin amestecarea unei linguri de cassis (lichior de coacăze negre) cu un pahar de vin alb sec.

Reţeta este originară din Burgundia, unde a primit numele unui primar al oraşului Dijon, Felix Kir, care obişnuia să ofere această băutură la recepţii internaţionale, pentru a promova două dintre produsele minunate ale regiunii.

Pentru un cocktail autentic, trebuie folosit vin Bourgogne Aligote, unul dintre vinurile albe burgunde ru îndeajuns de cunoscute şi unul dintre puţinele vinuri produse din alt soi de struguri decât Chardonnay.

Reţeta de bază cunoaşte numeroase variaţiuni, însă cea în care se înlocuieşte vinul alb cu şampanie aduce, în mod evident, cea mai mare schimbare băuturii.

Se poate folosi şi un alt lichior de fructe, precum framboise (de zmeură), mure (de mure) sau chiar peche (de piersică).

Cocktailul se pcepară turnând mai întâi lichiorul în pahar şi adăugând apoi şampania. Nu se amestecă, debarece devine mai puţin acidulat.

 

Kir Royale

Cocktail Kir Royale

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.