Clatite cu zmeura si coacaze

Printeaza

Clatite cu zmeura si coacaze din: ulei, faina, zahar, praf de copt, scortisoara, sare, ou, lapte, zmeura, coacaze, frisca.

Ingrediente:

  • ulei, pentru uns tigaia
  • 150 g făină
  • 5 g praf de copt
  • 1 lingură cu zahăr
  • 1 linguriţă cu scorţişoară măcinată
  • un praf de sare
  • 1 ou mare
  • 125 ml lapte
  • 100-150 g coacăze
  • 100-150 g zmeură
  • sirop de arţar sau miere
  • frişcă, opţional

 

Pentru a prepara aluatul, cerne făina cu praful de coptîntr-un castron şi adaugă zahărul, scorţişoara şi sarea. Separat, bate oul cu laptele.

Treptat, încorporează laptele în amestecul de făină şi omogenizează.

Incălzeşte pe foc o tigaie pentru clătite, unge-o cu ulei şi şterge surplusul cu hârtie. Unge forma de inimi pe interior, pune-o în tigaie şi las-o să se încălzească. Toarnă aluat în formă cu lingura şi nivelează suprafaţa.

Când încep să iasă bule, ridică forma din metal, apucând-o cu un prosop, ca sa nu te frigi. Foloseşte-te de un cuţit pentru a desprinde marginile şi pentru a întoarce clătitele.

Coace clătitele câte 1 minut pe fiecare parte. Scoate-le pe un platou şi păstrează-le calde până prepari tot aluatul. După fiecare clătită şterge forma de inimă cu prosop de bucătărie.

Pune deasupra fiecărei clătite fructe şi stropeşte-le cu sirop de arţar sau miere.

Serveşte cu frişcă, dacă îţi place.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.