Ciuperci umplute cu branza de capra

Printeaza

Ciuperci umplute cu branza de capra din: ciuperci, zeama de lamaie, ulei de masline, branza de capra, smantana, usturoi, verdeturi proaspete, cascaval, bacon, sare, piper.

Ingrediente:Ciuperci_umplute_cu_branza_de_capra

  • 12 ciuperci alb medii, cat mai egale
  • 1/2 lamaie (zeama)
  • 3 linguri ulei de masline
  • 150 g branza grasa de capra sau bivolita
  • 3 linguri smanatna
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri verdeturi proaspete tocate (patrunjel, cimbru, marar)
  • 100 g bacon
  • 100 g cascaval
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Alegeţi ciuperci cu pălăriile cât mai egale. Spălaţi-le cu apă rece, apoi rupeţi-le picioruşele, dar nu le aruncaţi. Puneţi apă la fiert cu sare şi, când a început să clocotească, opăriţi ciupercile 3 min. Scoateţi ciupercile cu spumiera şi lăsaţi-le să se scurgă. Stropiţi-le cu zeamă de lămâie şi ulei de măsline. între timp, faceţi compoziţia cu care le veţi umple.

Tăiaţi bastonaşe baconul, rumeniţi-le puţin într-o tigaie, fără grăsime (vor lăsa ele grăsime suficientă); scoateţi-le pe hârtie absorbantă. Puneţi în blender brânza şi smân­tână, procesaţi până rezultă o cremă. Amestecaţi pasta de brânză cu usturoiul bine zdrobit şi cu verdeţurile, asezonaţi-o cu sare şi piper proaspăt măcinat.

Umpleţi ciupercile cu acest amestec şi puneţi deasupra bucăţele de bacon. Acoperiţi cu o felie de caşcaval. Puneţi ciupercile pe o tavă şi lăsaţi-le 1 min în cuptorul încins, cât să se topească caşcavalul şi să se coloreze puţin. Serviţi imediat, eventual ornate cu felii de roşii şi verdeţuri (salată, racola etc).

Ciuperci umplute cu branza de capra

Ciuperci_umplute_cu_branza_de_capra

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.