Ciorbă oltenească de perişoare

Printeaza

Ciorbă oltenească de perişoare din: carne, ceapa, orez, morcov, dovlecel, rosii, patrunjel verde, ardei, ou, otet.

Ingrediente:Ciorba_olteneasca_de_perisoare

  • circa 350 g carne amestec (vita si porc)
  • 1 ceapa
  • 2 linguri orez
  • 1 morcov
  • 1/2 dovlecel
  • 2 rosii
  • 1 legatura patrunjel verde sau leustean
  • 1 ardei
  • 1 ou
  • 2 linguri otet

 

Mod de preparare:

Cureţi legumele de coajă şi dai pe râzătoare morcovul şi dovlecelul, iar restul zarzavatului îl toci mărunt. Pui la fiert, în apă cu puţină sare, toate legumele, mai puţin roşiile, pe care le adaugi mai târziu, când celelalte legume au fiert pe jumătate, ele fiind mai moi.

Separat, pregăteşti perişoarele, amestecând carnea tocată cu orezul fiert pe jumătate şi cu un ou bătut şi puţină sare. Cu mâna umedă, formezi perişoare pe care le fierbi timp de aproximativ 20 de minute, la foc mic.

La sfârşit, adaugi 2 linguri de oţet. Stingi focul şi presari pătrunjel verde creţ sau leuştean mărunţit, după preferinţă.

Ciorbă oltenească de perişoare

Ciorba_olteneasca_de_perisoare

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.