Ciorba de perisoare

Printeaza

Ciorba de perisoare 

Ingrediente:Ciorba de perisoare

  • 2 l apă
  • 1 l borş
  • zarzavat de supă
  • verdeaţă
  • 3 roşii
  • sare
  • 1 gălbenuş
  • 2 linguri smântână
  • 500 g carne porc
  • 1 felie de pâine
  • 2 linguri orez
  • 1 ceapă
  • 1 ou
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Se pune la fiert într-o oală cu apă, un morcov, un pătrunjel, o ceapă, toate tăiate mărunt, şi osul ce rămâne de la carne, şi se lasă să fiarbă bine.

Se toarnă borşul fiert separat şi strecurat, se adaugă verdeaţă tăiată fin, roşiile cărora li s­au scos sâmburii şi sare. Se lasă să dea câteva clocote.

Se face o tocătură din carne, miezul de la o felie de pâine muiat şi stors bine, se adaugă orezul; ceapa tocată fin, un ou, sare, piper. Se fac perişoare mici cu mâna udă şi se pun la fiert în ciorbă. Înainte de a servi, se scoate osul din ciorbă şi se drege cu un gălbenuş bătut cu smântână.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Dupa o petrecere merge perfect ciorba de potroace 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.