Ciorba de loboda cu ou – usor de preparat

Printeaza

Ciorba de loboda cu ou din: loboda, ceapa, usturoi, morcovi, orez, leustean, bors, ulei, oua, sare.

Ingrediente:Ciorba de loboda cu ou

  • 8 legături lobodă roşie
  • 1 ceapă uscată mică
  • 8 fire ceapă verde
  • 4 fire usturoi verde
  • 5 morcovi noi
  • 5 linguri orez
  • 2 legături leuştean
  • 1 l borş
  • ulei
  • 3 ouă
  • sare

 

Mod de preparare:

Tăiaţi cozile mai tari şi groase ale lobodei, tocaţi restul bucăţi mari.

Tocaţi mărunt ceapa uscată, tăiaţi rondele morcovii, ceapa şi usturoiul verde.

Incingi 2-3 linguri de ulei într-o oală, la foc mediu, puneţi la călit ceapa uscată şi morcovii.

Amestecaţi frecvent şi lăsaţi-le 3-4 min, până devine ceapa transparentă.

Turnaţi 4 căni mari de apă fierbinte, adăugaţi ceapa verde, usturoiul, orezul spălat, sare după gust.

Lăsaţi să fiartă 15 min, până e aproape gata orezul.

Adăugaţi loboda şi lăsaţi li fiert încă 5 min. Turnaţi borşul.

După ce fierbe 1-2 min, opriţi focul şi adăugaţi leuşteanul tocat.

Bateţi ouăle cu puţină sare, faceţi o omletă tare.

Tăiaţi omleta bucăţele, adăugaţi-o în ciorbă şi serviţi.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Ciorba de salată si loboda cu omletă

Ciorba de salată si loboda cu omletă din: salata, loboda, ceapa verde, usturoi, orez, bors, oua, ulei, leustean, sare si apa.   Ingrediente: 2 salate mari 1 legătură de lobodă 5-6 fire de ceapă verde 2 fire de usturoi cu frunze 1 ceaşcă mare cu orez 1 l borş 2 ouă 2 linguri cu ulei […]

Ciorba de loboda (Bors de loboda)

Ciorba de loboda (Bors de loboda)

Ciorba de loboda (Bors de loboda) din: loboda verde, orez, ceapa verde, leustean, bors, sare. Ingrediente: 1/2 kg lobodă verde (4-5 legături) 2 linguri orez 2 legături ceapă verde 1 legătură leuştean 1 I borş sare   Mod de preparare: Se pune la fiert 1-1,5 I apă. Când clocoteşte se pune orezul. După 5-10 minute, se […]

 

Bors cu caltabos

Reteta ciorba de loboda

Reteta ciorba de loboda din: loboda, morcovi, ceapa, rosii, orez, ulei, leustean, patrunjel, sare. Ingrediente: 4 legături de lobodă 2 morcovi 2 legături de ceapă verde sau 2 cepe uscate 3-4 roşii 4 linguri orez 50 ml ulei 1 legătură leuştean 1 legătură pătrunjel sare   Mod de preparare: Ceapa se curăţă şi se taie […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.