Ciorbă de coadă de vacă

Printeaza

O reteta de ciorba de coada de vaca cu usturoi, ceapa, morcov, foi de dafin, oua, smantana, otet, piper, sare, faina si leustean.

Ingrediente:Ciorbă de coadă de vacă

  • 1 kg coadă de vacă
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 1 ceapă mare
  • 1 morcov mai mare
  • 3 foi de dafin
  • 5 ouă
  • 5 linguri de smântână
  • 3 lin­guri oţet
  • piper boabe
  • sare
  • 1/2 lingură făină
  • leuştean

 

Mod de preparare:

Pui coada de vacă la fiert în apă cât să o acopere. După ce fierbe circa 20 de minute, adaugi ceapa întreagă, morcovul, foile de dafin, boabele de piper şi o frunză de leuştean. Când carnea a fiert, strecori ciorba printr-o sită.

Scoţi carnea de pe oase şi o porţionezi în bucăţi potrivi­te. Pui din nou pe foc zeama împreună cu carnea. în acest timp, baţi ouăle cu smântâ­nă şi cu o jumătate de lingu­ră de făină. După ce ciorba a dat din nou în clocot, tragi oala de pe foc, iei 3 linguri de zeamă şi o adaugi peste ouăle bătute, amesteci bine şi torni în oală.

Mai adaugi usturoiul pisat şi vreo 2 lin­guri de oţet, apoi mai laşi pe foc mic să mai dea un clo­cot. Serveşti ciorba fierbinte cu ardei iute, smântână şi oţet alături, pentru ca fie­care să-şi adauge în farfurie cât doreşte.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • ciorba de coada de vita
  • ciorba coada vita
  • ciorba de coada de vacuta

1 comentariu

  1. ‘ “iei 3 linguri de zeamă şi o adaugi peste ouăle bătute, amesteci bine şi torni în oală ” si … am muncit degeaba … am stricat ciorba , mi-a iesit spuma marii groasa de un deget ! halal reteta … trebuia, sti prea bine, sa specifici ca ouale se pun treptat etc .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.