Ciorba ardeleneasca de rabarbăr

Printeaza

Ciorba ardeleneasca de rabarbăr 

Ingrediente:Ciorba ardeleneasca de rabarbăr

  • 1-2 codiţe de rabarbăr (fără frunze, căci sunt toxice)
  • 2-3 cepe potrivite
  • 6-8 linguri ulei
  • 2 l de supă
  • 4 ouă
  • 5-6 felii de şuncă (kaizer)
  • boia dulce
  • piper
  • 1 cutie suc de roşii
  • 1 legătură leuştean sau tarhon
  • 1 pahar smântâna
  • condimente
  • sare

 

Mod de preparare:

Codiţele de rabarbăr le tai şi le f| pui peste ceapa tocată şi pusă la prăjit. După ce s-au călit pui 1 linguriţă de boia dulce, un vârf de linguriţă piper negru măcinat şi mai laşi să se înăbuşe, apoi pui peste ele supa.

Pui sucul de roşii şi laşi să fiarbă. Intre timp pregăteşti o omletă din cele 4 ouă în care pui puţine condimente, 1 un praf de boia dulce şi piper, apoi o torni peste şunca tăiată fin a care a fost pusă, în prealabil, la prăjit (nu prea tare).

Pui în ciorbă bucăţi de omletă şi mai laşi să dea în câteva clocote, potriveşti de sare sau adaugi condimente după gust, apoi dregi cu smântână.

Cine doreşte poate s-o mai acrească şi cu oţet, de preferinţă, de mere. O serveşti cu tarhon sau leuştean verde tocat fin, presărat deasupra.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • rabarbura retete

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.