Chiftelute de vita marinate

Printeaza

Chiftelute de vita marinate din: carne tocata de vita, usturoi, ceapa, paine, lapte, ou, ulei, suc de rosii, zahar, otet, busuioc, piper, sare, dafin.

Ingrediente:Chiftelute de vita marinate

Pentru chiftele:

  • 500 g carne de vită tocată
  • 2 căţei usturoi
  • 4 fire ceapă verde
  • 2 felii pâine înmuiate în lapte
  • 1 ou
  • ulei, pentru prăjit

Pentru sos:

  • 500 ml suc roşii
  • 1 ou
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 linguriţă oţet
  • 1 legătură ceapă verde
  • busuioc
  • piper
  • sare
  • frunze dafin

 

Mod de preparare:

Pentru chifteluţe, speli şi toci ceapa verde, apoi amesteci cu carnea, oul, usturoiul pisat şi cu feliile de pâine bine stoarse. Omogenizezi şi formezi chifteluţele cu mâna umedă şi le prăjeşti în ulei încins.

Le laşi pe un şervet absorbant, pentru a elimina surplusul de grăsime.

Pentru sos, căleşti ceapa, adaugi sucul de roşii, oţetul, zahărul, frunze de dafin, piper şi sare, după gust. Dai în clocot de câteva ori şi adaugi chifteluţele. Le mai ţii 20 de minute pe foc. Serveşti cu busuioc proaspăt.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.