Chiftele de telină în sos de roşii

Printeaza

O reteta delicioasa de chiftele de telina in sos de rosii din: telina, dovlecel, morcov, faina, cimbru, usturoi, ceapa, foaie de dafin, rosii, supa de legume, bulion, ulei, boia de ardei dulce, leustean, sare si piper.

Ingrediente:Chiftele de telină în sos de roşii

  • 400 g telina
  • 1 dovlecel
  • 1 morcov mojlociu
  • 2 lingura faina
  • 1 lingurita cimbru
  • 5 catei de usturoi
  • 1 ceapa mare
  • 1 foaie de dafin
  • 2 rosii
  • 400 ml supa de legume
  • 2 linguri bulion
  • 250 ml ulei
  • 1 lingurita rasa de boia de ardei dulce
  • 1 legatura leustean
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi ţelină, spălaţi-o şi daţi-o pe răzătoarea mare. La fel procedaţi şi cu dovlecelul şi morcovul. Ames­tecaţi legumele rase, adăugaţi făina, cimbrul, 2 căţei de usturoi curăţaţi şi tocaţi mărunt, boiaua de ardei, precum şi jumătate din legătura de leuştean, tocat cât mai mărunt. Potriviţi de sare şi piper, apoi omoge­nizaţi bine această compoziţie.

Formaţi mici chifteluţe, treceţi-le prin făină şi prăjiţi-le într-o tigaie, în ulei încins. Scoateţi-le pe şerveţele când sunt rumenite. Separat, căliţi în ulei ceapa, curăţată, spălată şi tocată mărunt. Când aceasta s-a rumenit, adăugati-i bulionul şi mai căliţi 1 minut la foc mic.

Puneţi apoi roşiile, curăţate de pieliţă şi tăiate în cubuleţe mid, foaia cfe dafin şi supa de legume. Acoperiţi cu un capac şi lăsaţi să fiarbă la foc mic, 15-20 de minute.

După acest timp, puneţi în sos căţeiftie usturoi, curăţaţi şi tăiaţi în feliuţe, şi chifteluţele. Mai lăsaţi pe foc 3-4 minute. Serviţi preparatul cald, presărat cu leuşteanul rămas, tocat mărunt.

Chiftele de telină în sos de roşii

Chiftele de telină în sos de roşii

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.