Chiftele cu fistic
PrinteazaChiftele cu fistic din: unt, ceapa rosie, carne de porc, pesmet, coaja de lamaie, coaja de portocala, cirese, fistic, ou, patrunjel si ulei de masline.
- 1 cub mic de unt
- 1 ceapa rosie, tocata fin
- 450 g carne din carnati proaspeti de porc
- 175 g de pesmet
- coaja rasa de la 1 lamaie
- coaja rasa de la 1 portocala
- 100 g de cirese (sau merisoare), confiate
- 100 g fistic, fara coaja, tocat grosier
- 1 ou mare
- 1 legatura mica de patrunjel, tocat
- putin ulei de masline, pentru stropit
Mod de preparare:
Topeşte untul într-o crăticioară mică, adaugă ceapa şi soteaz-o până se înmoaie, aproximativ 8 minute. Las-o să se răcească. Amestecă ceapa cu restul ingredientelor, mai puţin uleiul – cea mai bună modalitate de a face asta este cu mâinile.
Modelează compoziţia în 24 de chiftele de dimensiunea unei nuci şi pune-le într-o tavă de copt.
Le poţi face cu 2 zile înainte şi ţine la frigider sau le poţi congela timp de 2 luni. Când scoţi curcanul din cuptor, setează temperatura cuptorului la 220°C/gaz 7.
Stropeşte chiftelele cu ulei şi punere pe raftul din mijlocul cuptorului, timp de 30 de minute.
Dacă vrei să fie mai rumenite, mută tava pe rândul de sus al cuptorului în ultimele 10 minute.
Chiftele cu fistic
Pofta buna!
Foarte interesante chiftelele astea