Cheesecake cu zmeura si scortisoara
PrinteazaCheesecake cu zmeura si scortisoara din: biscuiti, unt, scortisoara, branza, mascarpone, zahar, suc de lamaie, gelatina, zmeura.
- 200 g biscuiţi sfărâmicioşi
- 80 g unt
- o linguriţă scorţişoară
- 300 g brânză de vaci
- 250 g mascarpone
- 150 g zahăr pudră
- 2 linguri suc de lămâie
- un pliculeţ gelatină
- 300 g zmeură
Mod de preparare:
Se topeşte untul. Biscuiţii se mărunţesc, se amestecă cu scorţişoara şi untul topit şi răcorit şi apoi se pun ca bază într-o formă de tort cu pereţi detaşabili.
Se dă la rece până ce este gata umplutura.
Se prepară gelatina prin înmuiere cu apă. Brânza se mixează cu mascarpone şi zahăr şi apoi i se adaugă gelatina şi sucul de lămâie şi 200 g zmeură. Se amestecă cu delicateţe.
Se pune brânza peste baza de biscuiţi, se decorează cu restul de fructe, apoi se dă la congelator 15 minute, pentru a se întări rapid, după care se poate servi.
Se păstrează în continuare la frigider.
Pofta buna!