Chec cu stafide si ciocolata

Printeaza

O reteta delicioasa de chec cu: ulei, zahar, apa, otet, faina, bicarbonat de sodiu, praf de copt, stafide, lamaie, ciocolata neagra, sare.

Ingrediente:

  • 100 ml ulei
  • 1 cană cu zahăr
  • 1 cană cu apă rece
  • 1 lingură cu oţet
  • 1/2 căni cu făină
  • 1 linguriţă cu bicarbo­nat de sodiu
  • 1/2 linguriţă cu praf de copt
  • 100 g stafide
  • 2 linguri cu coajă rasă de lămâie
  • 100 g ciocolată neagră
  • sare

 

Mod de preparare:

Freacă bine uleiul cu zahărul, de preferat cu mixerul. Toarnă trep­tat apa şi oţetul. Incorporează făina amestecată cu sarea, praful de copt şi bicar­bonatul.

La final, adaugă stafidele şi coaja rasă de lămâie. Compoziţia astfel obţinută, toarn-o în forma de chec unsă cu ulei şi tapetată cu făină.

Din loc în loc, pune cubuleţe de ciocolată. Coace la cuptor, la foc moderat, aproximativ 45 de minu­te. Taie checul numai după ce s-a răcorit puţin.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.