Cepe umplute

Printeaza

Cepe umplute din: ceapa, chimen, sare, carne tocata, pesmet, ou, patrunjel, piper, supa, rosii uscate, zahar si busuioc.

Ingrediente:Cepe_umplute

  • 2 cepe
  • 2 lingurite chimen
  • sare
  • 300 g carne tocata
  • 2 linguri pesmet
  • 1 ou
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • piper
  • 125 ml supa
  • 250 g rosii uscate (conservate in ulei)
  • zahar
  • 4 fire busuioc

 

Mod de preparare:

Se curăţă cepele şi se pun la fiert în apă clocotită cu sare; se lasă să fiarbă la foc mijlociu 20-30 min.

Se trec prin jet de apă rece, se decupează căpăcelele şi se golesc cepele de miez, astfel încât să rămână de jur împrejur o margine groasă de cca 1 cm. 2 Se încinge cuptorul la 200°C.

Se toacă mărunt miezurile scoase din cepe şi se frământă cu carne tocată, pesmet, ou şi pătrunjel; se sărează şi se piperează.

Se umplu cepele şi se aşază într-o formă termorezistentă. Se dă în fiert supa cu roşiile scurse de ulei; se adaugă sare, piper şi 1 praf de zahăr.

Se aşază de jur împrejurul cepelor şi se coc 40-50 min. pe şina din mijlocul cuptorului.

Se curăţă busuiocul, se taie frunzele fâşii şi se presară pes­te cepe cu puţin timp înainte de servire.

Cepe umplute

Cepe_umplute

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.