Ceafa de porc in sos de ghimbir

Printeaza

Ceafa de porc in sos de ghimbir din: carne de porc, ardei, ceapa, ulei, mustar, sare, miere, vin, boia, ghimbir.

Ingrediente:Ceafa de porc in sos de ghimbir

  • 1 kg ceafă de porc
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapă mică
  • sare
  • ulei

Pentru sos:

  • 1 ceaşcă muştar
  • 1 ceaşcă vin
  • 3 linguri miere
  • 1 linguriţă boia iute
  • 2 linguri ghimbir ras
  • 2 căţei de usturoi
  • 3 linguri apă
  • 3 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Pune carnea frecată cu sare într-o tavă mai mare. Toarnă apă de două degete, pune ceapa feliată de jur împrejurul bucăţii de carne şi dă la cuptor, la foc potrivit.

Separat, prepară sosul. Pune într-o crăticioară toate ingredientele, amestecă şi lasă pe foc mic aproximativ 20 de minute. Dă deoparte să se răcească până când friptura e gata.

Când carnea e pătrunsă bine, scoate-o pe platou şi toarnă peste ea puţin sos din tavă. Toacă ardeii mărunt şi amestecă-i cu sosul de ghimbir.

Toarnă sosul peste friptură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.