Carne cu orez, iaurt si cuisoare

Printeaza

Carne cu orez, iaurt si cuisoare din: carne (pulpă de berbec, o bucată de carne macră de vită, capră sau pui), orez, cepe, iaurt, cartofi, limete, usturoi, păstăi cardamom, cuişoare, scorţişoară, seminţe de chimen, pastă de tomate, coriandru, piper negru, ulei de floarea-soarelui, ghimbir, sare.

Ingrediente:Carne_cu_orez_iaurt_si_cuisorare

  • 500 g carne (pulpă de berbec, o bucată de carne macră de vită, capră sau pui)
  • 300 g orez
  • 4 cepe
  • 5 cartofi
  • 300 g iaurt
  • 2 limete
  • 1 căpăţână mică de usturoi
  • 4 păstăi cardamom
  • 4 cuişoare
  • 2 batoane mici de scorţişoară
  • 1 lingură seminţe de chimen
  • 100 g pastă de tomate
  • 1 linguriţă coriandru uscat
  • 10 boabe piper negru
  • ulei de floarea-soarelui pentru prăjit
  • 1 bucată ghimbir proaspăt (50 g)
  • sare

Mod de preparare:

Toci mărunt 3 cepe. Zdrobeşti usturoiul şi ghimbirul curăţate, adaugi ceapa şi le freci până obţii o pastă. Adaugi iaurtul şi zeama de limete.

Le fierbi bine la foc mic, amestecând din când în când. între timp, râşneşti toate mirodeniile.

Tai 1 ceapă julien şi o prăjeşti în 4 linguri de ulei încins, împreună cu mirodeniile, până când devine crocantă, apoi o scoţi pe prosoape absorbante.

Cureţi cartofii, îi tai felii şi îi prăjeşti în acelaşi ulei, până când devin aurii. Mai adaugi ulei, dacă este nevoie, îi scoţi şi îi pui într-un vas separat de cel în care ai pus ceapa.

Adaugi carnea tăiată bucăţele în compoziţia de iaurt, după care pui pasta de tomate şi fierbi totul la foc mic, până când carnea se înmoaie, iar sosul se îngroaşă şi devine cremos.

Torni puţină apă, înainte ca bucăţile de carne să fiarbă. Mai laşi 10 minute, la foc mediu. între timp, fierbi orezul în apă clocotită, cu 1 linguriţă de sare.

Aşezi un strat gros de orez pe fundul unui vas ceramic termorezistent, cu pereţi înalţi. Pui carnea cu sos şi acoperi cu un alt strat de orez.

Adaugi ceapa prăjită, din care ai păstrat puţin pentru decor şi acoperi totul cu cartofi. încălzeşti uleiul rămas de la prăjit şi îl torni peste biriani.

Dai preparatul 10 minute la cuptor şi îl serveşti cald, decorat cu ceapă prăjită.

Carne cu orez, iaurt si cuisoare

Carne_cu_orez_iaurt_si_cuisorare

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.