Cârnați Făcuți în Casă: Aroma Tradiției în Bucătăria Modernă

Printeaza

Cârnați Făcuți în Casă: Aroma Tradiției în Bucătăria Modernă din: carne de porc tocata, slanina de porc, usturoi, sare, piper negru, boia dulce, mate de porc.

Bine ați venit în lumea savuroasă a cârnaților făcuți în casă, unde fiecare bucățică reflectă pasiunea și măiestria tradițiilor culinare.

Cârnații, acei ambasadori ai gustului autentic, sunt mai mult decât un simplu fel de mâncare; ei sunt o poveste despre cultură, istorie și tradiție

În această rețetă, vă invităm să descoperiți secretul cârnaților casnici, un mozaic de arome și texturi care trezesc amintiri și încântă simțurile.

Fie că sunt pregătiți pentru o masă în familie sau pentru a împărtăși o bucată din tradiția culinară românească cu prietenii, acești cârnați nu sunt doar hrana corpului, ci și a sufletului.

Urmând pași simpli, dar esențiali, veți reuși să aduceți în farfuriile dumneavoastră esența unei tradiții care a traversat generații.

Haideți să începem această călătorie culinară și să redescoperim plăcerea mâncării făcute cu dragoste și respect pentru tradiție.

Ingrediente

  • 1 kg de carne de porc tocată
  • 200 g slănină de porc
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți
  • 1 linguriță de sare
  • 1/2 linguriță de piper negru măcinat
  • 1/2 linguriță de boia dulce
  • Mate de porc, pentru înveliș

 

Mod de preparare

Curățați și pregătiți matele conform instrucțiunilor specifice.

Amestecați carnea tocată cu slănina, usturoiul, sarea, piperul și boiaua dulce într-un bol mare.

Folosind un dispozitiv de umplut cârnați, umpleți matele cu amestecul de carne pregătit.

Legați cârnații la intervale de aproximativ 15 cm.

Lăsați cârnații să se usuce la aer timp de câteva ore înainte de a-i găti sau păstra.

Cârnați Făcuți în Casă: Aroma Tradiției în Bucătăria Modernă

Informații Nutriționale (per 100g)

  • Calorii: 320 kcal
  • Proteine: 14 g
  • Carbohidrați: 1 g
  • Grăsimi: 28 g

 

Cârnații sunt o parte integrantă a bucătăriei tradiționale din multe culturi, iar această rețetă își are rădăcinile în metodele artizanale de preparare a cârnaților.

Istoricul cârnaților reflectă o moștenire culturală bogată, transmisă din generație în generație.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Carnati haiducesti de porc

Carnati haiducesti de porc

Carnati haiducesti de porc din: carne de porc, slanina, sare, piper, maghiran, coriandru.   Ingrediente: 2 kg carne de porc 500 g slanina boia sare si piper maghiran coriandru   Mod de preparare: Se toacă mărunt carnea de porc. Se taie slănină în cubuleţe. Se amestecă totul, se adaugă boia de ardei iute, sare, piper, măghiran […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.