Cap şi picioare de viţel in sos vinegretă

Printeaza

Cap şi picioare de viţel in sos vinegretă din: cap si picioare de vitel, sare, ceapa, telina, morcov, praz, piper, sos vinegreta.

 

Ingrediente:

  • cap şi picioare de viţel
  • sare
  • ceapă
  • morcov
  • ţelină
  • praz
  • piper
  • sos vinegretă

 

Mod de preparare:

Se curăţă capul (se scoate creierul) şi picioarele de vi­ţel, se opăresc, se spală cu apă rece şi se pun la fiert împre­ună cu sare, o ceapă, un morcov şi o ţelină.

După ce au dat în fiert se curăţă bine de spuma ridicată, se adaugă un fir de praz, sare şi piper după gust şi se lasă să fiarbă pînă cînd carnea se desprinde de pe oase.

Se ia vasul de pe foc, se scot capul şi picioarele, se alege carnea de pe oase şi se aranjează pe platou.

Se strecoară zeama în care au fiert oasele şi dacă nu este suficient de gelatinoasă se mai lasă pe foc ca să scadă şi apoi se toarnă peste carne.

Se lasă să se răcească şi să se închege şi se serveşte cu sos vinegretă

 

 

Pofta buna!

 

 

Carnea de Vitel: Ghid Complet despre Nutriție, Gătire și Sănătate

Carnea de Vitel: Ghid Complet despre Nutriție, Gătire și Sănătate. Carnea de vitel se referă la carnea provenită de la vițeii tineri, adică de la bovinele de sex masculin care au vârsta de aproximativ 6-7 luni. Gust și textură: Carnea de vitel este foarte fragedă și suculentă. Ea are un gust delicat și puțin intens, […]

Vitel cu sos de ciuperci

Vitel cu sos de ciuperci din: carne de vitel, ciuperci, ceapa, usturoi, vin alb sec, smantana, ulei, sare, piper, patrunjel. Este o opțiune deosebită pentru o cină specială sau ocazii festive. Carnea de vitel este bogată în proteine de calitate, iar ciupercile adaugă o notă de savoare și textură interesantă. Ingrediente: 500 g carne de […]

Ciuperci umplute la cuptor cu creier de vitel

Ciuperci umplute la cuptor cu creier de vitel din: ciuperci, creier de vitel, unt, patrunjel verde, ou, sare, piper, pesmet. Ingredinte: 12 ciuperci mari 1/2 creier de vitel 2 linguri unt 1 lingurita rasa patrunjel verde tocat 1 ou sare piper 1 lingura rasa pesmet   Mod de preparare Se aleg ciuperci mari, intregi si […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.