Bulgur cu nuci şi seminţe

Printeaza

O reteta de bulgur cu nuci si seminte din: ceapa, bulion de legume, bulgur, nuci, seminte de dovleac, seminte de susan, rodie, menta, sare, piper si menta verde.

Ingrediente:Bulgur cu nuci şi seminţe

  • 150 g ceapa, taiata solzisori
  • 800 ml bulion de legume
  • 300 g bulgur
  • 25 g nuci cashew, crude nesarate
  • 25 g seminte de dovleac
  • 1 lingura seminte de susan
  • 1 rodie sau 1 mar de desert sau 6 caise
  • 2 linguri menta proaspata, tocata
  • Sare si piper negru

Ornare:

  • crengute de menta verde

 

Mod de preparare:

Se fierb inabusit cepele in 2 linguri de bulion la foc potrivit, 2-3 minute, amestecand din cand in cand, pana cand ceapa s-a inmuiat si lichidul s-a evaporat. Se incinge gratarul la maximum.

Se amesteca in cratita bulgurul cu restul de supa si se dau in clocot. Se acopera vasul si se fierbe la foc mic, amestecand din cand in cand, 12-15 minute, pana cand bulgurul s-a inmuiat, iar lichidul a fost absorbit.

Intre timp se rumenesc nucile in cuptor sub gratar 30 de secunde sau pana capata o nuanta aramie. Se pun semintele de dovleac si cele de susan intr-o tigaie mica si se rumenesc 3-5 secunde la foc iute, scuturand tigaia pana cand semintele incep sa sara. Se amesteca toate nucile si semintele cu bulgurul.

Se taie rodia in patru si se inglobeaza samburii si sucul in bulgur. Rodia se poate inlocui cu feliute de mar sau de caise. Se amesteca menta si se potriveste de sare si piper. Se serveste fierbinte sau la temperatura camerei, ornat cu crengute de menta.

Bulgur cu nuci şi seminţe

Bulgur cu nuci şi seminţe

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.