Budinca de orez si mere

Printeaza

Budinca de orez si mere din: orez, mere, stafide, zahar, sare, margarina, lamaie.

Ingrediente:Budinca de orez si mere

  • 1 ceaşcă de orez
  • 5 mere
  • 1 ceaşcă de stafide
  • 4 linguri cu zahăr
  • 1/2 linguriţă cu sare
  • 1 lingură cu margarină
  • 1/4 lămâie

 

Mod de preparare:

Alegeţi orezul, îl spălaţi în două-trei ape, fierbeţi-l în 3 măsuri de apă cu puţină sare. Lăsaţi la foc mic 20 min, acoperiţi vasul şi trageţi-l de pe foc.

Curăţaţi merele de coajă şi seminţe, tăiaţi-le beţişoare, puneţi-le într-un castron, stropiţi-le cu zeamă de lămâie şi acoperiţi-le cu zahăr.

Ungeţi o formă de sticlă mai mare cu margarină, aşezaţi la bază un strat de orez, adăugaţi merele, apoi alt strat de orez, în care aţi amestecat stafidele.

Dacă mai aveţi materie primă ames­tecaţi, omogenizaţi, răsturnaţi peste stratul de orez şi aşezaţi în cuptor pentru 30 minute.

Serviţi budinca tăiată felii groase, cu dulceaţă de fructe deasupra, caldă sau rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.