Budinca dulce de paine

Printeaza

Budinca dulce de paine din: lapte, oua, franzela, stafide, zahar, rom, unt.

Ingrediente:Budinca dulce de paine

  • 500 ml lapte
  • 1 franzelă
  • 3 ouă
  • 100 g stafide
  • 100 g zahăr tos
  • 1 lingură cu rom
  • 2 pliculeţe de zahăr vanilinat
  • 1 lingură cu unt

 

Mod de preparare:

Tăiaţi franzela felii, aşezaţi-le în straturi într-un castron şi turnaţi deasupra laptele clocotit în care aţi dizolvat zahărul tos şi aţi pus zahărul vanilinat.

Lăsaţi câteva minute, sfărâmaţi cu o furculiţă, adăugaţi ouăle şi stafidele spălate, care au stat puţin în rom. Omogenizaţi.

Ungeţi cu unt o formă mai mare, turnaţi amestecul, coaceţi la foc potrivit 30 minute până se rumeneşte. Serviţi tăiată felii groase, pudrate cu zahăr farin, cât este călduţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.