Budinca de arpacas cu peste

Printeaza

Budinca de arpacas cu peste din: arpacas, file de peste, lamaie, oua, sare, piper, busuioc, salvie sau maghiran, ulei, unt, pesmet, faina, verdeata, suc de rosii.

Ingrediente:Budinca de arpacas cu peste

  • 250 g arpacaş
  • 750 g g file de peşte
  • 1/2 lămâie
  • 3 ouă
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat mărunţit, salvie sau maghiran
  • 50 ml untdelemn
  • 50 g unt
  • 30 g pesmet
  • 30 g făină
  • 1 legătură verdeaţă
  • 6 linguri suc de roşii

 

Mod de preparare:

Cureţi peştele, îl speli bine, iar după ce s-a scurs, îl stropeşti cu zeamă de lămâie, îl sărezi şi îl condimentezi cu busuioc şi piper. Il păstrezi în frigider 1/2 oră.

Alegi arpacaşul şi îl opăreşti cu 2 litri de apă în care ai pus busuioc sau alte plante aromatice uscate şi mărunţite. După ce s-a răcit apa, o încălzeşti din nou, adaugi uleiul şi introduci vasul în cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 1 oră.

Fierbi astfel arpacaşul în apă uşor sărată, în care ai pus puţin ulei, pentru ca boabele să nu se lipească de vas. Aşezi peştele în tava unsă cu ulei şi îl coci 20 de minute. Tai cubuleţe peştele copt şi îl amesteci cu arpacaşul fiert, scurs şi răcit, verdeaţa fin tocată, făina, ouăle bătute şi 1 lingură de pesmet.

Ungi cu unt şi tapetezi cu pesmet un vas de iena. Pui amestecul şi îl coci aproximativ 30 de minute, până când capătă o crustă rumenă. Serveşti porţiile cu suc de roşii.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.