Budinca cu branza de vaca

Printeaza

Budinca cu branza de vaca din: branza de vaca, unt, smantana, faina, zahar, stafide, coaja de lamaie, sare, unt, pesmet si sos de vanilie.

retete

Ingrediente:

  • 750 g branza de vaca
  • 100 g unt
  • 2 linguri smintina
  • 1 lingura faina
  • 3 linguri zahar
  • 100 g stafide
  • 4 oua, coaja rasa de la o lamaie
  • un praf sare
  • unt si pesmet pentru forma
  • sos de vanilie

 

Mod de preparare

Branza de vaca, fara zer, se da prin sita, se pune intr-un castron si se freaca cu zaharul, smintina, sarea, untul incalzit si coaja de lamiie.

Se adauga faina si stafidele si se amesteca bine, apoi galbenusurile, unul cite unul, si spuma de albusuri.

Se asaza intr-o forma de budinca unsa cu unt si presarata cu pesmet.

Se da la cuptor, la foc potrivit si se lasa pina se rumeneste.

Se serveste cu sos de vanilie.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.