Budinca cu branza de vaca
PrinteazaBudinca cu branza de vaca din: branza de vaca, unt, smantana, faina, zahar, stafide, coaja de lamaie, sare, unt, pesmet si sos de vanilie.
Ingrediente:
- 750 g branza de vaca
- 100 g unt
- 2 linguri smintina
- 1 lingura faina
- 3 linguri zahar
- 100 g stafide
- 4 oua, coaja rasa de la o lamaie
- un praf sare
- unt si pesmet pentru forma
- sos de vanilie
Mod de preparare
Branza de vaca, fara zer, se da prin sita, se pune intr-un castron si se freaca cu zaharul, smintina, sarea, untul incalzit si coaja de lamiie.
Se adauga faina si stafidele si se amesteca bine, apoi galbenusurile, unul cite unul, si spuma de albusuri.
Se asaza intr-o forma de budinca unsa cu unt si presarata cu pesmet.
Se da la cuptor, la foc potrivit si se lasa pina se rumeneste.
Se serveste cu sos de vanilie.
Pofta buna!