Briose cu vinete

Printeaza

Briose cu vinete din: unt, faina, praf de copt, bicarbonat, sare, branza, ou, ulei, lapte batut, cartofi, vinete, nuca, nucsoara, stafide.

Ingrediente:Briose_cu_vinete

  • unt pentru forme
  • 250 g făină
  • 2 1/2 linguriţe praf de copt
  • 1/2 linguriţă bicarbonat
  • 1 linguriţă sare
  • 100 g brânză rasă
  • 1 ou
  • 60 ml ulei
  • 250 ml lapte bătut
  • 150 g cartofi
  • 150 g vinete
  • 75 ml lapte călduţ
  • sare
  • nucă
  • nucşoară
  • stafide şi felii de vinete pentru decorat

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 180 °C. Ungeţi tava pentru briose.

Amestecaţi făina cu praful de copt, bicarbonat, sare si brânză. Bateti oul si adăugaţi ulei, lapte bătut şi compoziţia de făină. Umpleţi uniform aluatul în forme si lăsaţi cca 20-25 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului.

Decojiţi cartofii, tăiaţi-i în cubuleţe şi opăriţi-i în apă cu sare. Spălaţi vinetele, tăiaţi-le cubuleţe şi opăriţi-le. Adăugaţi laptele călduţ şi faceţi un piure din acestea, apoi asezonaţi cu sare şi nucşoară.

Tăiaţi brioşele reci pe orizontală, umpleţi-le cu piure, apoi decoraţi-le cu restul de piure, stafide şi feliile de vinete.

Briose cu vinete

Briose_cu_vinete

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.