Briose cu biscuiti amarettini

Printeaza

Briose cu biscuiti amarettini din: grasime, biscuiti amarettini, pasta de martipan, faina, praf de copt, bicarbonat, ou, zahar, ulei, Amaretto, lapte batut, ciocolata.

 

Ingrediente:Briose cu biscuiti amarettini

  • grăsime pentru forme
  • 80 g de biscuiţi Amarettini
  • 50 g pastă de marţipan crud
  • 190 g făină
  • 1 1/2 linguriţă praf de copt
  • 1/2 linguriţă bicarbonat
  • 1 ou
  • 40 g zahăr
  • 60 ml ulei vegetal
  • 180 ml Amaretto
  • 120 ml lapte bătut
  • ciocolată neagră pentru decorat

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 180 °C. Ungeţi formele pentru brioşe.

Puneţi biscuiţii, până la 24 de bucăţi, într-o pungă frigorifică şi bateţi cu fâcăleţul pentru a-l mărunţi.

Tăiaţi marţipanul în bucăţi. Amestecaţi făina, 40 g de biscuiţi mărunţiţi, praf de copt şi bicarbonat.

Bateţi oul, adăugaţi zahăr, ulei, 80 ml de amaretto şi lapte bătut.

Adăugaţi compoziţia de făină şi amestecaţi până se integrează complet, incorporaţi bucăţile de marţipan.

Umpleţi uniform aluatul în forme. Lăsaţi să se coacă 20 de minute pe raftul din mijloc al cuptorului, scoateţi brioşele şi lăsaţi-le 5 minute în forme.

Stropiţi brioşele cu câte o linguriţă de amaretto.

Topiţi ciocolata pe bain-marie, turnaţi-o într-un dispozitiv pentru ornat şi creaţi modele pe brioşe.

Decoraţi-le cu câte 2 Amarettini şi cu restul de biscuiţi mărunţiţi şi apoi serviţi-le.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.