Briose aurite
PrinteazaBriose aurite din: faina, malai, oua, praf de copt, bicarbonat, sare, miere, unt, esenta de vanilie si lapte dulce.
- 220 g faina
- 75 g malai
- 2 oua
- 1 plic praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat
- 1 praf de sare
- 1 pahar miere
- 100 g unt topit
- esenta de vanilie
- 1/2 pahar lapte dulce
Mod de preparare:
Intr-un castron, amesteci cele doua feluri de faina cu praful de copt, praful de sare si cu bicarbonatul. In alt vas, amesteci mierea cu untul topit si cu ouale, apoi esenta de vanilie. Adaugi peste oua amestecul de faina cu malai. La sfarsit incorporezi laptele.
Ungi formele speciale de briose cu putin ulei si le umpli trei sferturi cu aluat. Le dai la cuptorul preincalzit la 170C timp de 20-25 de minute.
Briose aurite
Pofta buna!