Branzoaice din aluat de cartofi

Printeaza

Branzoaice din aluat de cartofi din: cartofi, branza, ulei, faina, zahar, ou.

Ingrediente:Branzoaice din aluat de cartofi

  • 500 g cartofi
  • 5 linguri cu brânză de vaci
  • 1 linguriţă cu făină
  • 1 linguriţă cu ulei
  • 1 lingură cu zahăr
  • 1 ou

 

Mod de preparare:

Fierbem cartofii, bine spălaţi în apă caldă, la foc potrivit. După 30 minute îi scoatem, îi curăţăm, îi fărâmăm cu furculiţa şi îi punem în castron adânc.

Punem faina şi amestecăm bine, apoi punem brânza de vaci, zahărul, oul şi puţină sare.

Frământăm aluatul, întindem foaie groasă, tăiem rotunduri cu gura paharului, pe care le punem în tavă unsă cu ulei şi le coacem la foc potrivit 25-30 minute.

Brânzoaicele le servim calde, lângă compot sau dulceaţă de fructe.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.