Branza Edam

Printeaza

Branza Edam

Branza EdamOdinioară cea mai populară din lume, brânza olandeză Edam, care provine din oraşul cu acelaşi nume din nordul Olandei, a fost exportată în cantităţi enorme în secolele XVII şi XVIII. Ea se păstra bine în timpul transportului şi, deşi se spune deseori pe nedrept că nu are aproape nici un fel de aromă, ea a reuşit să cucerească lumea întreagă datorită gustului ei delicat.

Pe pieţele externe, brânza Edam atrage atenţia prin ceara de parafină de culoare roşie aprinsă în care este îmbrăcată. Dedesubt, se află o coajă subţire şi aurie care ascunde un interior de culoare similară, cu o textură omogenă, cauciucatâ şi un gust delicat, care aminteşte de cel al lămâii. Brânza Edam se vinde după aproximativ şase săptămâni de maturare. Deşi există şi sortiment mai învechite (şase luni sau mai mult) al căror gust se intensifică în mod corespunzător, brânza nu este nici atunci deosebit de picantă, fiind relativ lipsită de aromă.

Conţinutul de grăsime al acestei brânze din lapte de vacă este mai scăzut decât al multor altor sortimente de brânză, dar nu atât de scăzut, chiar dacă este deseori inclusă în regimurile de slăbit. Variantele de Edam aromate cu boabe de piper sau seminţe de chimion turcesc aduc o notă interesantă formulei de bază.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.