Bors Romanesc
PrinteazaBors Romanesc
- 500 g piept vită
- 1 os mare cu măduvă
- 1 – 2 litri supă de carne
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 felie varză
- 1 jumătate rădăcină pătrunjel
- 1 sfeclă
- 1 jumătate păstârnac
- 1 jumătate ţelină
- 4-5 cartofi
- 1 jumătate litru borş
- sare
- piper boabe
- 2 dl smântână
- foi verzi de leuştean
- mărar
- pătrunjel
- 3 pătlăgele roşii
Mod de preparare:
Carnea şi osul spart se pun la fiert în apă rece .Se spumează la timp, se lasă apoi să fiarbă pe colţul maşinii 4 ore.
Zarzavatul se taie astfel: morcovul feliuţe, ceapa bob de orez, varza tăieţei ,pătrunjelul, sfecla, păstârnacul, ţelina, roşiile se opăresc şi se taie aşa, mai mărunt .
Cartofii se taie cubuleţe borşul se fierbe separat, cu 1 ceapă.După 3 ore de fiert se scoate osul, se scutură, se curăţă-n ciorbă .
Se pune tot zarzavatul, fară cartofi .După 20 de minute se pun şi aceia, să fiarbă încă, destul.
Se toacă foile, se bat cu smântână. La sfârşit se pune şi borşul, se potriveşte de sare şi piper.
Se varsă în castron frumos, peste smântână şi verdeaţă.
Pofta buna!