Bors Romanesc

Printeaza

Bors Romanesc

Ingrediente:Bors Romanesc

  • 500 g piept vită
  • 1 os mare cu măduvă
  • 1 – 2 litri supă de carne
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 felie varză
  • 1 jumătate rădăcină pătrunjel
  • 1 sfeclă
  • 1 jumătate păstârnac
  • 1 jumătate ţelină
  • 4-5 cartofi
  • 1 jumătate litru borş
  • sare
  • piper boabe
  • 2 dl smântână
  • foi verzi de leuştean
  • mărar
  • pătrunjel
  • 3 pătlăgele roşii

 

Mod de preparare:

Carnea şi osul spart se pun la fiert în apă rece .Se spumează la timp, se lasă apoi să fiarbă pe colţul maşinii  4 ore.

Zarzavatul se taie astfel: morcovul feliuţe, ceapa bob de orez, varza tăieţei ,pătrunjelul, sfecla, păstârnacul, ţelina, roşiile se opăresc şi se taie aşa, mai mărunt .

Cartofii se taie cubuleţe borşul se fierbe separat, cu 1 ceapă.După 3 ore de fiert se scoate osul, se scutură, se curăţă-n ciorbă .

Se pune tot zarzavatul, fară cartofi .După 20 de minute se pun şi aceia, să fiarbă încă, destul.

Se toacă foile, se bat cu smântână. La sfârşit se pune şi borşul, se potriveşte de sare şi piper.

Se varsă în castron frumos, peste smântână şi verdeaţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.