Bors cu perisoare din peste

Printeaza

Bors cu perisoare din peste din: peste, morcov, patrunjel, pastarnac, telina, ceapa verde, ardei, leustean, marar, ou, orez, boia, bors, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Bors cu perisoare din peste

  • 500 g merluciu sau cod
  • 1 morcov
  • câte 1 pătrunjel, păstârnac şi ţelină mică
  • 4-5 fire de ceapă verde
  • 1 ardei gras
  • frunze de leuştean şi mărar
  • 1 ou
  • 1 ceaşcă orez (100 g)
  • 1 vârf cuţit boia de ardei iute
  • 500 ml borş
  • 1 lingură ulei de măsline
  • piper măcinat şi sare

 

Mod de preparare:

Se dau pe râzătoare rădăcinile şi ţelina.

Se taie ardeiul fideluţă şi tijele de la ceapa verde, solzişori. Se pun legumele să fiarbă într-o oală de 2 litri, doar într-un litru de apă.

Se fierbe orezul, se scurge şi se lasă la răcit.

Se dă peştele prin maşina de tocat şi se amestecă împreună cu orezul scurs, oul, mărarul tocat, boia de ardei iute, piper şi sare după gust.

Se omogenizează pasta, picurând încet uleiul.

Se formează biluţe, care se fierb cu legumele, la foc moderat.

Intre timp, se fierbe borşul, îndepărtând spuma.

Se toarnă borşul în oală, se presară leuştean tocat fin şi se acoperă oala cu capacul, până în momentul servirii.

Ciorba se serveşte alături de ardei iute şi mămăliguţă caldă sau cu pâine de casă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.