Bors cu galuste de mamaliguta

Printeaza

Bors cu galuste de mamaliguta din: telina, ceapa, patrunjel, ardei, morcov, pastarnac, rosii, bos, ulei, sare, smantana, unt, mamaliga, telemea.

Ingrediente:Bors_cu_galuste_de_mamaliguta

  • 1 ţelină mică
  • 1 ceapă
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 2 ardei graşi
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 4 roşii
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 1 l borş
  • 1 lingură ulei
  • sare
  • smântână

Pentru găluşte:

  • 3 linguri unt
  • 3 felii mămăligă
  • 100 g telemea

 

Mod de preparare:

Cureţi rădăcinoasele, le speli, le tai cubuleţe şi le pui la fiert în 2 litri de apă.

După circa 20 de minute, adaugi ceapa decojită şi tocată mărunt, ardeii şi roşiile decojite tăiate în cubuleţe. Pui la fiert borşul într-un alt vas.

Când legumele au fiert, torni borşul şi uleiul, sărezi ciorba după gust şi presari verdeaţa fin tocată. Acoperi vasul şi pregăteşti găluştele.

Frămânţi mămăliga rece cu 2 linguri de unt. Iei în palmă bucăţi de dimensiunea unei caise, pui în mijloc o linguriţă de brânză rasă şi acoperi brânza cu mămăligă, modelând mici sfere.

Ungi o tavă cu restul de unt, aşezi găluştele şi le coci 20 de minute, la foc mediu, în cuptorul cald.

Aduci la masă porţii cu 2-3 găluşte în fiecare farfurie, alături de smântână.

Bors cu galuste de mamaliguta

Bors_cu_galuste_de_mamaliguta

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.