Blinii cu bulete de brânză

Printeaza

Blinii cu bulete de brânză din: faina, zahar, praf de copt, ou, lapte dulce, branza de vaci, branza telemea, usturoi, ceapa rosie, sare, piper, tarhon uscat, alune, ulei, sos de lamaie, tarhon.

Ingrediente:Blinii_cu_bulete_de_branza

  • 250 g faina
  • zahar
  • praf de copt
  • un ou
  • 250 ml lapte dulce
  • 250 g branza de vaci
  • 250 g branza telemea
  • un catel de usturoi
  • o ceapa rosie
  • boia dulce
  • sare
  • piper
  • 3 linguri cu tarhon uscat
  • 50 g alune
  • ulei
  • sos de lamaie
  • tarhon

 

Mod de preparare:

Oul se pune într-un bol împreună cu o linguriţă cu zahăr, un praf de sare şi un pliculeţ cu praf de copt. Se toarnă laptele dulce, se mixează, apoi se adaugă făina. Se mixează până se omogenizează aluatul, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru două ore.

Se încinge o tigaie, se unge cu ulei şi se toarnă din loc în loc puţin aluat. Se coc bliniile pe ambele părţi câteva minute, apoi se scot pe un platou şi se păstrează la cald. Brânza de vaci se amestecă bine cu brânza telemea dată prin râzătoare, usturoiul curăţat de foi şi pisat.

Se presară boia dulce, ceapa roşie curăţată de foi şi tocată mărunt. Se adaugă alune tocate, sare şi piper după gust. Se amestecă totul, se formează biluţe şi, dacă crema este prea uscată, se dau puţin prin apă rece, apoi se trec prin tarhonul uscat. Se aşază pe un platou şi se introduc la rece o oră.

Blinii cu bulete de brânză

Blinii_cu_bulete_de_branza

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.