Blanchet din carne de gaina
PrinteazaBlanchet din carne de gaina din: carne de gaina, zarzavat, ceapa, unt, faina, lamaie, orez, sare.
- 1, 2 kg carne de găină
- 150 g zarzavat pentru supă
- 2 cepe
- 200 g unt
- 4 linguri cu făină
- 1/2 de lămâie
- sare
- 2 gălbenuşuri
- 250 g orez
Mod de preparare:
Curăţaţi foarte bine găina, treceţi-o prin flacără, spălaţi-o, tăiaţi-o în bucăţi şi puneţi-o la fiert. îndepărtaţi complet spuma, după care adăugaţi zarzavatul bine curăţat şi întreg, ceapa tăiată în jumătăţi şî sare.
Când carnea este fiartă, scoateţi-o în alt vas, iar zeama strecuraţi-o.
Separat căliţi uşor făina în foarte puţin unt, stingeţi cu jumatate din zeama strecurată şi lăsaţi vasul să fiarba încet pe foc potrivit. Adăugaţi aici gălbenuşurile cu puţina zeama lamaie.
In acest sos puneţi bucăţile de carne şi lasaţi-le sa mai fiarbă 10 minute. Separat pregătiţi pilaful din: orez, unt, ceapa şi supa.
Pofta buna!