Beigli cu mac si cu nuca

Printeaza

Beigli cu mac si cu nuca din: faina, drojdie, unt, galbenus, zahar, sare, smantana, nuca, esenta de lamaie, stafide, lapte, mac.

Ingrediente:Beigli cu mac si cu nuca

Pentru aluat:

  • 500 g făină albă
  • 20 g drojdie
  • 250 g unt
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 lingură zahăr praf
  • 1 plic sare
  • smântână

Pentru umplutura cu nucă:

  • 150 g nucă măcinată
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 esenţă de lămâie
  • 50 g stafide
  • 50 ml lapte

Pentru umplutura cu mac:

  • 150 g mac măcinat
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 esenţă de lămâie
  • 50 g stafide
  • 50 ml lapte

 

Mod de preparare:

Mai intâi, amesteci ingredientele pentru fiecare umplutură în parte şi fierbi fiecare amestec până devine ca o cremă. Apoi amesteci toate ingredientele pentru aluat şi le frămânţi bine.

Tai aluatul rezultat în 2 şi laşi ambele părţi la dospit timp de 1 oră. Pe urmă, iei cele 2 aluaturi, le întinzi
subţire (1/2 cm) şi le ungi cu crema fiartă, unul cu mac şi celălalt cu nucă.

Rulezi fiecare aluat şi le ungi pe rând cu gălbenuş. Din loc în loc, înţepi cu furculiţa (deasupra) ca să nu se
crape la copt. Mai laşi încă o oră la dospit, după care dai cozonacii la copt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.