Barcute din oua umplute cu creier

Printeaza

O reteta delicioasa de barcute cu:mustar, oua, creier de porc, unt, busuioc verde, sare, piper, salata verde.

Ingrediente:

  • 1-2 linguriţe muştar
  • oua
  • 1 creier de porc
  • 100 g unt
  • busuioc verde (merge şi cel uscat la plic)
  • sare
  • piper
  • salată verde şi frunze de pătrunjel pentru decor

 

Mod de preparare:

Fierbi ouăle timp de 8-10 minute pen­tru a fi tari. Când s-au răcit, le cureţi, le tai în 2 şi le scoţi gălbenuşurile pe care le pasezi.

Separat, cuireţi creierul de pieliţe şi d«e vinişoarele de sânge, apoi îl speli foarte bine în mai multe ape reci. Pui creierul la fiert în apă cu sare şi cu 1 lingură de oţet. După ce s-a fiert (durează cam 15-20 de minute), dai creierul prin maşina de tocat sau îl pasezi.

Freci creierul împreună cu gălbenuşurile, untul, muştarul, busuiocul, sare şi piper după gust. Obţii o pastă omogenă, cu care umpli jumătăţile de albuşuri fierte şi le aşezi pe un pla­tou, pe un strat de frunze de salată verde sau decorat după cum doreşti. Ornezi cu frunzuliţe de patrunjel verde sau muraturi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.