Baclava fantezie

Printeaza

Baclava fantezie din: foi de placinta, unt, miez de nuca, scortisoara, zahar tos, zahar vanilinat, miere, apa, rahat, portocale, menta, frisca.

Ingrediente:Baclava_fantezie

  • un pachet foi de placinta
  • 150 g unt
  • 300 g miez de nuca
  • o lingurita cu scortisoara
  • 200 g zahar tos
  • doua pliculete zahar vanilinat
  • 100 ml miere
  • 150 ml apa
  • 300 g rahat
  • doua portocale
  • menta
  • frisca

 

Mod de preparare:

Miezul de nucă se macină sau se toacă mărunt şi se pune într-un bol împreună cu scorţişoara şi zahărul vanilinat. Rahatul se taie cubuleţe şi se pune într-un bol. Portocalele se spală, se şterg cu un şervet absorbant, apoi se rade coaja. Se presează, şi sucul obţinut se pune într-un bol.

Foile decongelate se împart în trei părţi; se pune câte o foaie în tavă, se unge cu untul topit, se aşază altă foaie şi tot aşa până se termină prima parte. Se presară miez de mucă, coajă de portocală şi rahat. Se asaza deasupra a doua parte de foi unse cu unt si puse una peste alta si se presara din nou miez de nuca, coaja de portocala si rahat.

Se continua cu a treia parte de foi unse cu unt, se porticoneaza sub forma de triunghi, si se introduc in cuptorul incins. Se coc la foc mediu 25-30 de minute, se scot si se toarna deasupra un sirop facut din apa, zaharul tos si sucul de portocale.

Se servesc reci, saimple sau cu frisca amestecata cu menta tocata.

Baclava fantezie

Baclava_fantezie

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Maria din bucatare

    o reteta deosebit de gustoasa, este desertul meu preferat din retetele internationale. turcesti, puteti sa introduceti si deserturi cu putine calorii, tip meniu raw?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.