Baclavaua

Printeaza

Baclavaua este unul dintre cele mai vechi produse de patiserie, inventat de asirieni, în secolul VIII î.Hr.

Se prepară din câteva straturi de foi de plăcintă subţiri sau din foi de aluat de ştrudel, între care se aşază un strat de nuci tăiate, îmbibate într-un sirop dulce.

Baclavaua se coace în tăvi uriaşe şi se taie înainte de a fi coaptă în triunghiuri sau romburi.

Baclavaua s-a răspândit foarte mult, fiind astăzi consumată din Balcani şi până în India. Aria largă de răspândire a dus la nenumărate variante.

In Grecia se folosesc nucile; în Orientul Mijlociu, un amestec de migdale şi fistic, la care se adaugă un strat de fistic presărat deasupra pentru mai multă culoare. Siropul de zahăr este aromatizat uneori cu apă de trandafiri, însă cea mai bună baclava se prepară cu miere.

Odinioară rezervată doar celor înstăriţi, baclavaua este astăzi savurată de toată lumea şi se serveşte frecvent la nunţi şi cu ocazia altor sărbători.

Este unul dintre cele mai cunoscute dulciuri orientale.

 

Baclavaua

Baclavaua

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.