Anghinare fripte cu patrunjel

Printeaza

Anghinare fripte cu patrunjel din: anghinare, lamaie, sare, piper, ulei, patrunjel.

Ingrediente:Anghinare fripte cu patrunjel

  • 16 anghinare mici
  • 1 lămâie
  • sare
  • piper din râşniţă
  • 1l ulei de măsline pentru fritat
  • pătrunjel pentru decor
  • sferturi de lămâie pentru servit

 

Mod de preparare:

Se curăţă anghinarele şi se îndepărtează foile exterioare tari. Se decojesc tijele, iar petalele se scurtează cu foarfeca.

Se îndepărtează frunzele. Se taie lămâia în două şi se freacă fundurile de anghinare cu jumătăţile de lămâie, pentru a nu oxida.

Se sărează şi se piperează anghinarele, între frunze. Se încinge uleiul într-o tigaie, la foc mijlociu. Se frig anghinarele, timp de 10 minute. Apoi se lasă să se scurgă pe prosoape de hârtie timp de cca 10 minute.

Se încinge din nou uleiul şi se mai frig anghinarele 5 minute, până ce petalele devin crocante. Se lasă să se scurgă pe prosoape de hârtie şi se servesc cu pătrunjel şi sferturi de lămâie.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.