Andive gratinate în sos de portocale

Printeaza

Andive gratinate în sos de portocale din: andive, ceapa, kaizer, orez, sare, unt, suc de portocale, supa, smantana, piper, nucsoara, zahar si coaja de lamaie.

Ingrediente:Andive_gratinate_în_sos_de_portocale

  • 1 kg andive
  • 1 ceapa
  • 100 g kaizer
  • 150 g orez
  • sare
  • 2 linguri de unt
  • sucul unei portocale
  • 150 ml supa
  • 200 g smantana
  • piper
  • nucsoara macinata
  • 1 lingurita zahar
  • coaja unei lamai

 

Mod de preparare:

Se pregătesc andivele, se taie în jumătate pe lung, se îndepărtează cotoarele. Se curăţă ceapa şi se taie cubuleţe.

Se taie kaizerul cuburi. Orezul se fierbe în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj.

Se topeşte untul într-o tigaie mare, se călesc andivele cea 5 minute la foc mediu, apoi se întorc.

Se adaugă ceapa şi kaizerul şi se mai călesc alte 5 minute. Se unge cu grăsime o formă de sufleu.

Se încălzeşte cuptorul la 220°C. Se adaugă sucul de portocală, supa şi 1/3 din smântână în tigaia cu andive şi se dă în fiert.

Se condimentează cu sare şi piper.

Se aşază apoi totul în forma de sufleu. Se amestecă restul de smântână cu sare, piper, nucşoară şi zahăr, precum şi coaja de portocală şi se toarnă peste andive.

Se dă totul la cuptor pentru 5-8 minute. Se scurge orezul, se serveşte împreună cu andivele la cuptor şi se decorează, eventual, cu puţin pătrunjel.

 

Andive gratinate în sos de portocale

Andive_gratinate_în_sos_de_portocale

 

Pofta buna!

 

 

 

 

2 comentarii

  1. Corina Calinescu

    scumpe andivele domne, scumpe 🙂

  2. Valentina Negrescu

    N-am mancat niciodata andive gratinate

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.