Andive gratinate cu gorgonzola

Printeaza

Andive gratinate cu gorgonzola din: andive, unt, faina, lapte, gorgonzola, parmezan, bacon, nucsoara, sare, piper, maioneza.

Ingrediente:Andive gratinate cu gorgonzola

  • 8 andive
  • 30 g unt
  • 1 lingură cu făină
  • 250 ml lapte
  • 130 g gorgonzola
  • 1 lingură cu parmezan ras
  • 8 felii de bacon
  • 1 vârf de cuţit de nucşoară
  • 1 linguriţă sare
  • piper
  • maioneză

 

Mod de preparare:

Fierbe andivele în 2 l de apă cu sare. Când sunt moi, lasă-le la scurs.

Infăşoară andivele în fâşii de bacon şi pune-le într-un vas termorezistent

Topeşte untul şi încorporează uşor făina. Amesteca până devine aurie, apoi toarnă laptele. Amestecă până devine un sos cremos. Adaugă brânza fărâmiţată şi nucşoara. Sărează şi piperează. Mai lasă la foc mic câteva minute.

Toarnă sosul peste andive, presar. parmezan şi da la cuptorul încins în prealabil, timp de 10 minute, până se topeşte parmezanul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.