Salată de dovlecei copti
PrinteazaSalată de dovlecei copti
- 1 kg dovlecei
- 2 linguri ulei
- zeamă de lămîie sau oţet
- piper
- sare
Mod de preparare:
Alegem dovlecei tineri, proaspeţi, de mărime mijlocie, cu seminţe mici. Ii curăţăm de coajă şi îi punem la fiert în apă clocotită. Cînd sînt gata, îi scoatem şi îi aşezăm pe un fund înclinat, lăsîndu-i să se scurgă de apă.
După ce s-au scurs şi s-au răcit, îi tocăm pe un fund, la fel ca pe vinete. Punem dovleceii tocaţi într-un castron, adăugăm ulei, puţină sare, piper şi lămîie sau oţet, bătîndu-i bine. Ţinem salata la rece.
Inainte să o servim la masă, adăugăm ceapă tocată şi garnisim cu cîteva foi de pătrunjel verde. Salata de dovlecei tocaţi înlocuieşte salata de vinete, mai ales pentru acei care ţin regim alimentar. De asemenea putem pregăti salata amestecată de vinete şi de dovleci, în cantităţi egale.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- salata de dovlecei copti
- dovlecei copti
- salata dovlecei copti